• Organizaţia de tineret a F.D.G.Bv.

 

 

Organizaţia de tineret a F.D.G.Bv. s-a constituit ca atare în 2005, ca şi continuator al Asociaţiei tineretului german Braşov. Diferenţa este de ordin organizatoric, actualul for de tineret este parte componentă a F.D.G.Bv., pe când Asociaţia tineretului german Braşov se constituise ca asociaţie independentă, cu personalitate juridică. Decizia luată de tineret, de a face parte din organizaţia „mare”, este o dovadă a legăturii strânse dintre „tineri” şi „adulţi” în atingerea aceluiaşi ţel propus: promovarea limbii şi a culturii germane din Transilvania, în speţă din Ţara Bârsei.

 


Biroul nostru se află în sediul F.D.G.Bv., prima uşă pe dreapta, imediat după intrare. Aici ne întâlnim în mod regulat, discutăm, facem planuri, căci fiecare membru poate să-şi expună gândurile, să facă propuneri. Dacă o astfel de idee se dovedeşte a fi valoroasă şi realizabilă pe termen scurt sau lung, atunci ea va fi implementată. De aceea orice tânăr, ce doreşte a fi membru activ, este binevenit.


Activităţile derulate în cadrul organizaţiei de tineret au fost de-alungul timpului foarte diverse, începând de la păstrarea obiceiurilor tradiţionale ale dansului popular săsesc, excursii în comun, până la concurs de jocuri pe calculator, pentru a menţiona doar câteva. 
Tot în scopuri organizatorice, Organizaţia de tineret  a F.D.G.Bv. cuprine şi membrii formaţiei de teatru şcolar „ImPuls” cât şi redactorii ziarului şcolar „Clique”, ambele grupări constituite din elevi ai Liceului Teoretic „Johannes Honterus” din Braşov. 

Contact:
Str. Dr. Gh. Băiulescu nr. 2
RO – 500107 Braşov
Tel. +40 (0) 268 511 604
Fax: +40 (0) 268 475 848


E-Mail: jugendforum(at)forumkronstadt.ro

Consiliul de conducere: Paul Binder (Președinte), Beatirxe Bereș, Alexandru Căciuleanu