Concurs de fotografie 2010 pe tema „Diferenţe de percepţie”

Forumul German de Tineret din Braşov lansează un concurs de fotografie pe tema „Diferenţe de percepţie“.

Bucurie, mândrie, emoţie, curiozitate, indignare, furie – toate acestea sunt intens prezente în fotografie, câteodată mai intens decât în cuvântul vorbit. Intreaga paletă de sentimente umane se poate oglindi într-o fotografie şi în povestea acesteia. Insă nu doar sentimentele pot fi redate fotografic dintr-o anumită perspectivă, ci şi critica diferitelor teme din economie sau societate, de exemplu aspecte ale marginalizării sociale, pe de o parte din punctul de vedere al celui marginalizat, pe de altă parte de pe poziţia celui care marginalizează.

După termenul limită, fotografiile vor fi notate de către un juriu eminent din media şi ştiinţă. Cei 3 câştigători primesc premii în bani, sponsorizate de către Clubul Economic German din Braşov:

Premiul I: 300,- €

Premiul II: 200,- €

Premiul III: 100,- €

La concurs pot participa tineri (adolescenţi, elevi, studenţi şi tineri angajaţi) în vârstă de până la 35 de ani. Participarea presupune trimiterea a cel mult 3 fotografii pe tema dată, în format electronic la adresa de e-mail stefanie.schmitz@forumkronstadt.ro

Formular Inscriere

Fiecare fotografie trebuie descrisă pe scurt pe formularul de înscriere, care va fi trimis prin poştă la adresa Forumul German Braşov, Str. Dr. Gh. Baiulescu Nr. 2, 500107 Braşov.

Fotografiile pot fi prelucrate stilistic cu programele uzuale de editare fotografică. Important este ca „diferenţa de percepţie“ subiectivă să fie transpusă în fotografie şi deci vizibilă pentru privitor.  

Termenul limită este 31 iulie 2010.

 

 

Locul 1: Flying free

 

 

Foto:  Voinea Radu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 2: Yin & Yang

 

 

Foto: Pasca Lucia Elena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locul 3: Impas

 

 

Foto: Lorentz Botond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai bune imagini din 2010

Cele mai bune imagini din 2010

Asa a fost...

Asa a fost...